tisdag 2 oktober 2012

Omstart

I dag har jag tränat för första gången på två veckor. Pausen orsakades av en vecka man-flu och en vecka där jag har mått allmänt uselt på lite mer diffusa sätt: allmän svaghetskänsla, den där jäkla astman, huvudvärk, trötthet, ömmande leder. Ända sedan jag gick och odlade upp en explosiv laktosintolerans för någon månad sedan så har kroppen varit ynklig och allmänt dålig på de där sätten. Jag testar att mula i mig vitamin C och D dagligen nu för att se om det hjälper. Det här med vit månad kändes för övrigt helt värdelöst: Visst, jag har varit sjuk under tiden, men jag mår då inte ett jäkla dugg bättre. Öl = livets elixir.

Jag tror förresten att jag pajjade höfterna ganska ordentligt av det där med 10x10 böj på kroppsvikt; Iliopsoas (heter den så på svenska också?) gör numera skitont när jag ska ner i böj och jag känner av den även om jag bara hasar runt i vardagen. Rent generellt börjar jag inse att mina höfter är ett stort problem rörlighetsmässigt, så jag lär få anledning att återkomma här för nu har det gjort ont i 3 veckor och verkar inte vilja gå över.

I fjol ställde jag cykeln vid den här tiden men nu tänkte jag hålla ut en månad till innan jag köper SL-kort. Kosmos belönade genast den ambitionen med att ge mig punktering efter 400 meter i morse så jag hann inte träna så mycket som jag tänkt. Höfterna gör att jag skippade alla sorters böj, så det blev 15 minuter i 12 km/h på löpbandet för att kolla om astman skulle mopsa upp sig (det gjorde den inte!), lite försiktiga RDL och sedan marklyft (upp till 130 kg) eftersom höfterna tjurar lite även här, och axelpressar (3x5 på 45 kg pga alarmerande svagma).  Jag testade att stretcha surhöfterna lite mellan axelpressarna men det blev inte ett dugg bättre.

Nåja, det var kanske lagom mjukstart efter 2 veckors uppehåll.

4 kommentarer:

 1. Jag läste någon stans någon gång att det tar 1,5 månad för kroppen att hämta sig helt från "en fylla" (jag vet, jätteexakt begrepp). På empirisk väg har jag dock konstaterat att den stora avkastningen kommer först efter minst 1,5 månads vitskap - då känns faktiskt kroppen lättare and what not.

  Skål! *tisdagsvinhagga*
  /syster

  SvaraRadera
  Svar
  1. THC tar ju ett par veckor att tvätta ur systemet men alkohol och dess skadeverkningar? Låter lite osannolikt att det ska vara kännbart skillnad så långt efter, speciellt för nån som är så icke-elit som jag. Men ja, kanske? Att jag var sjuk mitt i detta förbättrade som sagt inte chanserna att känna nåt lyft.

   Sen är det ju det där med definitionen av "fylla" ja… Min Carola-karaoke-incident kvalar nog in i den genren men annars låter jag ju bli sånt och bromsar in vid "salongs".

   Oavsett hur det nu ligger till så tänker jag öla fritt hädanefter. Ska hämta ett parti Avery IPA om en dryg timme.

   Radera
 2. Jag vet inte hur mkt bias/placebo som spelat in på olika håll i min lekamen, men jag upplevde ändå skillnad där efter ~1,5 månad (vid flera tillfällen). Men öla du, jag har någon fuffens-oel i kylen jag med, men den får vänta till helgen. (om inte alla ska vara precis lika oförblommerat korkade imorgon som de var idag... då kan själen kräva åtminstone ett glad gift när man kommer hem)

  /hälsan själv

  SvaraRadera