onsdag 10 juli 2013

Ola kollar Youtube: Dmitry Klokov

Många av er vet säkert redan dels vem Klokov är och dels att han skiter ur sig typ tre svinmäktiga videor om dagen just nu. Han köpte ny kamera för ett tag sedan och hela tyngdlyftningsvärlden slukar nu maniskt på allt han släpper.

För er som INTE hört talas om honom kan man ju förstås börja med att tugga igenom Wikipedia-artikeln men det räcker kanske med att han är en av Rysslands och även världens bästa tyngdlyftare i 105 kg-klassen. Han är relativt lång för en elit-105:a, 182 cm,  men töltar runt med typ 6% kroppsfett.

Han är känd bland annat för övningen Klokov-press, som är en strikt press bakom nacken med ryckgrepp. Här river han av helt absurda 130 kg:


Han sägs ha striktpressat 180 kg med smalt grepp vilket är i nivå med 75 kg tyngre Žydrūnas Savickas (eller OK, Savickas sägs ha gjort en femma på 200…), allmänt känds som planetens bärsta pressare genom alla tider.

Klokovs ryggstyrka är också helt legendarisk och han tränar tydligen väldigt mycket drag för både ryck och stöt. 90% av tiden gör han det med raka ben dessutom, vilket när man kikar på vikterna känns helt overkligt:


Den uppmärksamme noterar att han har vänster fot lite längre fram än den högra vilket han alltid har, pga olika långa ben. Han är dessutom väldigt hjulbent och ser nästan ut att halta när han går, troligen för att skillnaden i benlängd är ganska rejäl. Han har heller inte de där hiskeliga låren som många lyftare lägger sig till med, men då hade han inte kunnat fortsätta som 105:a heller.

Hans kanal är full med alla möjliga övningar ingen normalt funtad människa kunde komma på, som till exempel den här:Eller den här tortyrgrejen som demonstreras av Vladislav Rigert (notera hur de slänger 50 kg-plattor som om de var tior):Nu är ni väl förhoppningsvis övertygade om hur totally radical to the max hans kanal är, så det är bara att börja plöja igenom rubbet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar