tisdag 15 januari 2013

Åter till atletklubben

Sagt och gjort, I dag efter jobbet bar det av till Stockholms Atletklubb. Väl där ser jag på anslagstavlan att de i övermorgon torsdag drar igång coach-ledd nybörjarträning på torsdagar och lördagar:…så nu tänker jag att två gånger i veckan ska jag väl tamejfan orka gå? Då kommer jag ju dessutom hinna springa, discoträna och göra annat larv däremellan. Så på torsdag blir det premiär!

Så för att spara finlyften till torsdagens pass blev det nu frontböj 5x3 på 90 kg efter ytterligare en bom på 105 (körde helt utan bälte i dag). Jag tycker det är så sjukt nära och det känns rent av bekvämt i botten, men halvvägs upp är det totalt stopp. Jag SKA ta 105.

Sedan körde jag ryck-drag med dubbla pauser för att bli bättre på positionerna och stärka ryggen. 5x3 på 65 kg (lite lätt, men det är teknikträning). Övningen ser ut såhär:Sedan tänkte jag testa Kalles 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 på marklyft/bänkpress. Jag lastade på 120 / 50 kg medan Kalle och James kört med 140/60. Grejen är att 140 är 70% av Kalles max medan 120 är 80% av mitt, och jag hade gjort de jävla ryckdragen innan som tröttat ut mig. Jag märkte att min tid skulle bli skit men jag tänkte kriga igenom ändå, men efter setet med 5 reps var det bara att ge upp. Formen hade varit risig från start och blev knappast bättre. Jag är verkligen otroligt svag i både rygg och mage, där har vi nog den största anledningen till att jag inte lyfter mer än jag gör. Jag får testa igen med typ 100 kg i stället, 67% av mitt max. Bänkens 50 var inga som helst problem däremot, speciellt inte med de långa pauser det blev nu…

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset. Då ses vi på Atletklubben! /Kettel Bello

    SvaraRadera