fredag 4 januari 2013

Tvåårskontroll

Det var min kollega Jesper från vårt Los Angeles-kontor som fick mig att börja träna på gym för drygt två år sedan, i november 2010. Nu har han varit på Sverigebesök igen och vi klämde in ett pass på Sats Odenplan på lunchen. (Observation: Jättemångakillar med jättestora armar och smala ben. Jag kompenserar med att vara exakt tvärt om.)

Det var ett rätt lugnt pass med mestadels låga vikter, lite böj (vanliga/front/OH), powercleans och jag unnade mig lite jerks också, plus ett set med en jäkla massa pressar på 40 kg. Försökte med en tvåa på 70 i OH-böjen men tappade balansen och är inte vig nog att korrigera från höfterna i botten. Kollar man ryck i tyngdlyftning kan de ofta liksom jucka runt lite i bottenläget för att korrigera balansen. Behöver lära mig sånt.

Sedan visade Jesper ett gäng sataniska magövningar med sån där jätteboll. Jag är svinsvag i bålen, men eftersom magen likt benen fäster mot höfterna (som ju som bekant krånglar för mig) tänker jag att det vore bra att bli stark där. Nu har jag lite nya tortyrknep att ägna mig åt i alla fall:

…och nån till som jag inte hittar video för.

4 kommentarer:

 1. Hej Ola! Jag tänkte börja lägga in OH-böj i mitt träningsprogram. Det finns massor av instruktionsvideos på det däringa internet, men har du någon bra video som du kan rekommendera?

  Eller - kanske kan du rent av visa själv med en film?

  Mvh Kettel Bello

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag borde filma när jag klarar 70 kg, lite för skryt =) Ska se om det kan ordnas.

   Annars gör jag såhär:
   1. Ta ut stången ur rack som om man ska köra böj.
   2. Flytta ut händerna till snatch-bredd.
   3. Push-press till stång på raka armar. Fötterna lite bredare än axlarna för min del, men det är nog individuellt.
   4. Dra isär händerna som om man spänner ett snöre; det hjälper till att låsa axlarna och hålla armarna så raka som möjligt.
   5. Så upprätt torso det bara går, och sitta ner mellan benen. Långsamt om balansen tjurar.
   6. Och upp igen!

   Radera
  2. Kom på en sak till: Försök få stången att ligga så nära handleden som möjligt i handflatan, annars kan handlederna slita ont när det blir tungt. Jag som har handflator som brunnslock har lite problem med detta.

   Radera
 2. Tack och bock!

  /Kettel Bello

  SvaraRadera